Raamdecoratie

raamdecoratie op maat zoals houten jaloezieen of rolgordijnen. Welke keuze?

kastanje houten jaloezieen

Horizontale jaloezieën: Om de zon te weren uit uw woonkamer kunt u kiezen voor horizontale jaloezieën. De jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen van aluminium of hout, die verbonden worden via een koord aan een bovenkast. Met een simpele beweging kiest u de gewenste hoeveelheid licht en doordat de lamellen horizontaal bevestigd zijn krijg u genoeg privacy. Horizontale jaloezieën worden op maat gemaakt en zelf kunt u kiezen welke kleur en breedte van de lamellen het beste bij uw interieur passen.

Plisségordijnen: Naast het rolgordijn, de vitrage en het vouwgordijn kennen we ook nog de plisségordijnen. Voor veel mensen waarschijnlijk een nog onbekend begrip. De plisségordijnen zijn te vergelijken met de vouwgordijnen. De stof heeft een zigzagvorm en ziet er uit als een mix tussen jaloezieën en gordijnen.Deze gordijnen zijn zeer geschikt voor de gewone ramen, maar ook toe te passen op speciale ramen zoals dakramen, schuine ramen, driehoek ramen en serres. Plisségordijnen zijn samengesteld uit in plooien gevouwen polyester stoffen. De gordijnen zijn leverbaar in veel verschillende stoffen. Ze zijn er zowel in verduisterende, transparante als gemetalliseerde stoffen. Door de verschillende mogelijkheden van het plisségordijn is het aan te passen aan elk interieur.

Vouwgordijnen: Vouwgordijnen kunnen geheel naar uw smaak en wensen gemaakt worden. Afhankelijk van de maat en het type krijgt een pakkethoogte (opgevouwen vouwgordijn) van gemiddeld 30cm. De vouwgordijnen zijn in verschillende modellen te leveren. Hoe u de gordijnen uitgevoerd wilt hebben hangt af van het model. Een vouwgordijn wordt uitgevoerd met kettingbediening. Dit systeem wordt bevestigd op een wit aluminium profiel wat door de stof volledig wordt afgedekt. Het mechanisme zelf, wordt achter de stof gemonteerd.

Verduisterende rolgordijnen: Verduisterende gordijnen zorgen voor een goede nachtrust. Voor een goede nachtrust is het voor veel mensen van belang dat de ruimte compleet verduisterd is. Met verduisterende rolgordijnen kan dit effect zowel overdag, als ’s nachts bereikt worden waardoor u overdag ook in een volledig verduisterde kamer kunt slapen. Daarnaast kunt u een verduisterend rolgordijn ook gebruiken voor een raam waar erg veel zonlicht op staat. In die situatie heeft een rolgordijn als functie om warmte en licht overdag buiten te houden. Verduisterende gordijnen zijn in vele materialen, kleuren en vormen te krijgen. Dit komt omdat enkel het weefsel van een verduisterend rolgordijn verschilt van een normaal rolgordijn. Waar u vooral bij rolgordijnen op moet letten, is dat het perfect op of in het kozijn moet passen. Als dit niet het geval is, en er een kier overblijft, dan gaat de functie nagenoeg verloren. Zorg ook altijd voor een verzwaarde onderkant van het rolgordijn, zodat het de onderkant ook is afgesloten en er geen ruimte overblijft waar licht doorheen kan komen.

Transparant rolgordijn: Een veelvoorkomend probleem: u heeft een mooi uitzicht of een leuke tuin waar u graag naar kijkt vanuit uw woning, maar het is voor u ook belangrijk om privacy in uw huis te hebben. Dan is een transparant rolgordijn dé oplossing. U kunt hier gemakkelijk doorheen kijken, maar het geeft net dat beetje extra privacy. Transparante rolgordijnen zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Natuurlijk hangt de lichtinval geheel af van uw woning en uw situatie. Transparante rolgordijnen zijn onder te verdelen in twee soorten: Transparant: licht geweven stof dat zorgt voor zachte lichtinval. Zicht naar buiten blijft behouden. En Semi-transparant: dichter geweven stof met redelijke lichtverspreiding. Het zicht naar buiten blijft behouden met behoud van privacy.

Shutters: dit zijn houten binnenluiken die uiterst funtioneel zijn en voor veel sfeer zorgen.
U kunt shutters gebruiken om zonlicht tegen te houden, waardoor het vooral ´s zomers in uw woning lekker koel blijft. Daarnaast zijn shutters ook een prima alternatief voor gordijnen. Het voordeel van shutters is dat ze in verschillende materialen, kleuren en maten leverbaar zijn. Hierdoor kunt u shutters geheel naar uw wensen samenstellen.Shutters zijn voor vrijwel ieder raam geschikt. Hieronder vindt u enkele kenmerken van shutters:

  • Verborgen scharnieren zijn mogelijk
  • Verkrijgbaar in verschillende afmetingen
  • Verscheidene kleuren en dessins
  • Speciale vormen
%d bloggers liken dit: