Raamdecoratie

Interieurtrends 2022

botanische sfeer slaapkamer

Eenvoud en opgeruimd

Nog midden in ‘coronatijd’ in 2021 waren we veel thuis aan het werk, kinderen thuis, samen aan de keukentafel werken. Het werd soms allemaal een beetje teveel en privé en werk liepen door elkaar heen. De behoefte aan structuur en rust begon toe te nemen. Dit zie je nu terug in het overzichtelijke en ruimtelijke interieur van 2022, een logisch gevolg eigenlijk.

Warme materialen

Je ziet nu een sterke toename van natuurlijke materialen in het interieur. Echt een trend op dit gebied is hout. Voor meubels, ramen en vloeren en tegenwoordig zie je ook houten panelen tegen de wand. Een mooie warme natuurlijke sfeer die doet denken aan een Japans interieur of een uit de Scandinavische landen. Hout is ook een duurzaam product. Neem bijvoorbeeld bamboe houten jaloezieën, deze duurzame jaloezieën worden gemaakt van de bamboeplant. Door de snelle groei en beits behandeling van de houten lamellen zorgt dit ervoor dat het een duurzaam produkt is. Daarbij kan goede raamdecoratie ook nog eens energie besparen omdat er minder warmte verloren gaat als je deze sluit. De houten details in je interieur kan je vinden in verschillende houtsoorten en kleuren, van eiken tot walnoot en van warm grijs tot zwart en wit.

Groen, groen, groen

Afgelopen jaar hebben we ontdekt dat wandelen in het bos en ontspannen in het park een verrijking is voor de geest. Deze waardering willen we maar al te graag ook in huis voelen en daarmee is een planten trend geboren. Velen verzorgen en koesteren hun nieuwe groene huisvrienden maar al te graag. Naast dat planten een huiselijk gevoel geven zijn ze ook nog eens luchtzuiverend, alweer een reden om er helemaal voor te gaan. Ook mooi behang met plantenmotief heeft z’n weg gevonden in het interieur. Een woonkamer met een botanisch behang is een opfrisser voor de kamer en we worden weer helemaal zen!

Creatieve geest

Durf anders te zijn, durf vooral te kiezen voor waar jij voor staat. Je persoonlijkheid laten terugkomen in je interieur vinden wij ook echt een positieve ontwikkeling. Er zijn geen regels hoe je gaat inrichten of wat je aan doet, kies gewoon wat je mooi vindt en waar je blij van wordt. Ga voor die eigen stijl eens op zoek bij al die leuke vintage winkels die je in alle steden inmiddels wel kan vinden. Het karakter zit hem in de geschiedenis van dat prachtige oude tafeltje, spullen met een verhaal. Daarbij zijn vintage kleding en vintage meubelen natuurlijk ook erg duurzaam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: